УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ – 6 ОУ

На 19.11.2020 г., Фондация „Център за превенция и противодействие на изпирането на пари“ (ЦППИП) съвместно с ръководството на 6 ОУ „Граф Н. П. Игнатиев“ и в партньорство с Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) на Министерство на вътрешните работи (МВР), проведоха обучителна лекция с родители на ученици от 6 ОУ, на тема „Интернет – приятел и враг на децата ни“. Лектор на събитието беше представител на Отдел “Борба с компютърните престъпления“ в ГДБОП, който разясни на родителите потенциалните опасности за децата при използването на електронни устройства в интернет пространството и им представи конкретни практически съвети за минимизиране на риска от използването им. Лекцията премина при голям интерес от страна на родителите.

Събитието беше част от инициативата предприета от Центъра за превенция и противодействие на изпирането на пари (ЦППИП) наречена „Училище за родители“, която предвижда подобряване на осведомеността на родителите относно потенциалните заплахи за техните деца. Тя е в партньорство с Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) на Министерство на вътрешните работи (МВР) и е подкрепена от Министерството на културата.

Инициативата се финансира изцяло от ЦППИП, като намерението на организаторите е тя да продължи както и в други училища в страната, така и с други теми, свързани със сигурността на нашите деца.