11 НОЕМВРИ ДЕН НА ПРЕВЕНЦИЯТА НА ИЗПИРАНЕТО НА ПАРИ

На 11 ноември е професионалния празник на работещите в сферата на противодействие на изпирането на пари.

Мотото на кампанията тази година е „Продължаваме въпреки кризата!“.

По този повод, този ден е обявен за Ден на превенцията на изпирането на пари, а месец ноември ще бъде Месец на превенцията на изпирането на пари.

За отбелязването му, представители на БАРСПИП ще вземат участие съвместно със специализирано търговско дружество АЛСАС в еднодневно онлайн обучение за превенция и противодействие на изпирането на пари предназначено за нотариуси. Кампанията ще продължи с участието на 19.11.2020 г. на представители на Асоциацията, в инициативата на Центъра за превенция и противодействие на изпирането на пари (ЦППИП) „Училище за родители“. През целия месец, БАРСПИП ще подкрепя и ще се включва в инициативи иницирани от различни организации, свързани с превенцията и противодействието на изпирането на пари.

Всеки желаещ да се включи в Кампанията, може да го направи по един или няколко от следните начина:

  • Да се декларира подкрепа за Кампанията, като за целта, от официален имейл на подкрепящата организация, се изпрати името и уебсайта на организацията до БАРСПИП, на office@barspip.org.
  • Да се организират различни активности от съответната организация, подкрепяща кампанията в този период за отбелязване на Месеца на превенцията на изпирането на пари.
  • Да се сложи логото на БАРСПИП и мотото на кампанията на съответната интернет страница на организацията, подкрепяща кампанията.
  • Да се използва логото на БАРСПИП и мотото на кампанията при организирането на различни събития и публикации.
  • Да се разпространи информация за кампанията до партньори и клиенти.
  • Да се хареса фейсбук страницата на БАРСПИП и да се сподели информацията и др.